face O twit youtube
30.03.2017.
Pazinski IDS, HNS i HSU potpisali koalicijski sporazum
Pazinski IDS, HNS i HSU potpisali koalicijski sporazum

Istarski demokratski sabor, Hrvatska narodna stranka (HNS) i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) potpisali su 29. ožujka u Pazinu Sporazum o podršci i suradnji na lokalnim izborima u Gradu Pazinu. Ovim...

Dalje...
28.03.2017.
Održana izvanredna izborna skupština HNS-a Rovinja
Održana izvanredna izborna skupština HNS-a Rovinja

U subotu, 25. ožujka 2017.g. u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Rovinju, održana je izvanredna izborna skupština HNS-ove podružnice Rovinj. Povod za održavanje izvanredne izborne skupštine bila je ostavka dosadašnjeg...

Dalje...
24.01.2017.
Veliko istarsko srce: Donacije građana Rovinja stigle u Sisak
Veliko istarsko srce: Donacije građana Rovinja stigle u Sisak

Oko 800 kilograma donacija u odjeći i obući jučer je iz Rovinja stiglo u Gradsko društvo Crvenog križa Siska, i to ponajprije zahvaljujući članovima Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata podružnice Rovinj....

Dalje...
19.01.2017.
Istarski HNS izvještajnom skupštinom zakoračio u izbornu godinu
Istarski HNS izvještajnom skupštinom zakoračio u izbornu godinu

U srijedu 18. siječnja 2017. godine u porečkom Domu obrtnika održana je izvještajna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Istarske županije na kojoj je, pored županijskog vodstva stranke, gostiju iz...

Dalje...

Predsjednik istarskog HNS-a najavio napuštanje koalicije s IDS-om

Predsjednik istarskog HNS-a Ranko Švraka na konferenciji za novinare održanoj 19.Rujna oštro je kritizirao suradnju koju stranka na županijskoj razini očito nema s IDS-om, rekavši da zbog brojnih projekta koji nisu realizirani, loše komunikacije i niza nerealiziranih projekta, HNS planira napustiti vladajuću koaliciju u Istri.

Švraka je naglasio da se zalaže za istinsku decentralizaciju i regionalni ustroj bez demagogije i skupljanja političkih bodova, rekavši da nisu zadovoljni funkcioniranjem IDS-ove vlasti koja po njemu u ovih godinu dana nije ništa poduzela da se u Istri dogode promjene.

- Ovakav lokalni ustroj u kojem IDS drži preko 95 posto općina i gradova postao je kočnica razvoju. Smatramo da treba doći do spajanja općina koje ne zadovoljavaju potrebe svojih građana te da pod hitno treba transformirati županijsku upravu. Nisu iskorišteni programi energetske obnove ili su ih tek rijetki proveli, a isto je i sa sredstvima za obnovljive izvore energije koje Vlada nudi, a koje u Istri nisu u stanju uzeti i ponuditi ljudima, rekao je Švraka.

Složio se da se IDS s HNS-om u Istri ponaša po istom obrascu kako se SDP na nacionalnoj razini ponaša s IDS-om. - Nema suradnje ni komunikacije, gospodarstvo je u kolapsu i treba se pozabaviti stvaranjem prihoda, a gradovi, općine i Županija trebaju donijeti novi antirecesijski plan. Smatra da istarska vlast nije učinila dovoljno ni po pitanju povlačenja sredstava iz eu fondova te da se uzima novac uglavnom za neke sitne projekte što po njemu nije dovoljno.

-Gdje su strani ulagači, pitao se Švraka koji smatra da svi iz Istre mahom odlaze zbog komplicirane i neriješene prostornoplanske dokumentacije. "Što je s poduzetničkim zonama u koje su uložene milijarde kuna, o tome nitko više ne govori,  a jedino čime se u Istri bavimo su turističke fešte. Ne želimo se dovesti u situaciju da nas prozivaju jer šutimo.  Od ovoga kako sada Istra funkcionira, ne može gore, kazao je Švraka i konstatirao "došli smo do dna".

Na pitanje kada će izaći iz koalicije ipak nije jasno odgovorio rekavši da bi se to uskoro moglo dogoditi. Potom je dodao da je HNS u koaliciju ušao sa srcem, no da se pokazalo kako prostora za suradnju jednostavno nema. ( IZVOR : GLAS ISTRE )

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS