face O twit youtube
30.03.2017.
Pazinski IDS, HNS i HSU potpisali koalicijski sporazum
Pazinski IDS, HNS i HSU potpisali koalicijski sporazum

Istarski demokratski sabor, Hrvatska narodna stranka (HNS) i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) potpisali su 29. ožujka u Pazinu Sporazum o podršci i suradnji na lokalnim izborima u Gradu Pazinu. Ovim...

Dalje...
28.03.2017.
Održana izvanredna izborna skupština HNS-a Rovinja
Održana izvanredna izborna skupština HNS-a Rovinja

U subotu, 25. ožujka 2017.g. u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Rovinju, održana je izvanredna izborna skupština HNS-ove podružnice Rovinj. Povod za održavanje izvanredne izborne skupštine bila je ostavka dosadašnjeg...

Dalje...
24.01.2017.
Veliko istarsko srce: Donacije građana Rovinja stigle u Sisak
Veliko istarsko srce: Donacije građana Rovinja stigle u Sisak

Oko 800 kilograma donacija u odjeći i obući jučer je iz Rovinja stiglo u Gradsko društvo Crvenog križa Siska, i to ponajprije zahvaljujući članovima Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata podružnice Rovinj....

Dalje...
19.01.2017.
Istarski HNS izvještajnom skupštinom zakoračio u izbornu godinu
Istarski HNS izvještajnom skupštinom zakoračio u izbornu godinu

U srijedu 18. siječnja 2017. godine u porečkom Domu obrtnika održana je izvještajna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Istarske županije na kojoj je, pored županijskog vodstva stranke, gostiju iz...

Dalje...

HNS Pule ugostio ravnateljicu Agencije za ugljikovodike Barbaru Dorić

Brifing1Pula, 19. studenoga 2014. godine –U povodu skorog završetka evaluacije prvog Javnog nadmetanja za istraživanje ugljikovodika iz Jadrana HNS Pule ugostio je ravnateljicu Agencije za ugljikovodike Barbaru Dorić. S obzirom na velik interes javnosti o projektu istraživanja Jadrana, ovom je prilikom održan briefing za medije.

Ravnateljica Agencije za ugljikovodike istaknula je kako Agencija već godinu dana radi na tome da postavi što transparentniji model koji će državi osigurati maksimalne koristi, a s druge strane privući investitore da ulažu i da se sazna imamo li naftu i plin i u kojim količinama.

„U tijeku je evaluacija ponuda koje su stigle na natječaj. Vrlo je bitno da na vrijeme komuniciramo s popratnom lokalnom industrijom, kako bi ona bila spremna ponuditi konkurentnu uslugu i proizvod“, rekla je Dorić.

Naglasila je kako će se u narednih pet godina velik novac uložiti u istraživanjete kako treba stvoriti uvjete da se što veći dio tog novca potroši u Hrvatskoj, što će imati učinke i na zapošljavanje i na državni proračun. „Fokus je maksimalno iskoristiti ono što u ovih pet godina možemo imati od istraživanja, a za tri do šest godina, kada identificiramo određene količine, kreće i sama eksploatacija i ogromne koristi od same sirovine“, nastavila je Dorić i izrazila zadovoljstvo zbog potpisaugovora izmeđuUljanika i belgijskog kontraktora za izgradnju dvije off shore platforme.

Dorić je podsjetila kako se na javni natječaj, završen 3. studenoga, javilo 6 kompanija za 15 istražnih prostora. Sve su redom svjetske renomirane kompanije, a imena će se znati za otprilike tri tjedna kao i iznos ponuda, no takve ponude se obično kreću između 50 i 100 milijuna eura po ponudi, poručila je ravnateljica.

„HNS Pula, a ja kao gradski vijećnik i županijski pročelnik za gospodarstvo, krenuli smo, prije više od godinu dana, stvarati pozitivnu atmosferu oko ovog projekta, oko industrije i off shore-a. Tada smo ovaj projekt prepoznali kao dobar za hrvatsko i istarsko gospodarstvo, ali i istarsku industriju“, poručio je predsjednik HNS-a Pule Alen Damijanić.

„Naša inicijativa je bila da Pula postane jedan od centara za popratnu industriju u istraživanju ugljikovodika i da upravo istarska brodogradilišta krenu u off shore program u smjeru izgradnji platformi. Industrija se može pomiriti s turizmom i postoje kvalitetni temelji za suživot“, zaključio je Damijanić.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS