face O twit youtube
30.03.2017.
Pazinski IDS, HNS i HSU potpisali koalicijski sporazum
Pazinski IDS, HNS i HSU potpisali koalicijski sporazum

Istarski demokratski sabor, Hrvatska narodna stranka (HNS) i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) potpisali su 29. ožujka u Pazinu Sporazum o podršci i suradnji na lokalnim izborima u Gradu Pazinu. Ovim...

Dalje...
28.03.2017.
Održana izvanredna izborna skupština HNS-a Rovinja
Održana izvanredna izborna skupština HNS-a Rovinja

U subotu, 25. ožujka 2017.g. u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Rovinju, održana je izvanredna izborna skupština HNS-ove podružnice Rovinj. Povod za održavanje izvanredne izborne skupštine bila je ostavka dosadašnjeg...

Dalje...
24.01.2017.
Veliko istarsko srce: Donacije građana Rovinja stigle u Sisak
Veliko istarsko srce: Donacije građana Rovinja stigle u Sisak

Oko 800 kilograma donacija u odjeći i obući jučer je iz Rovinja stiglo u Gradsko društvo Crvenog križa Siska, i to ponajprije zahvaljujući članovima Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata podružnice Rovinj....

Dalje...
19.01.2017.
Istarski HNS izvještajnom skupštinom zakoračio u izbornu godinu
Istarski HNS izvještajnom skupštinom zakoračio u izbornu godinu

U srijedu 18. siječnja 2017. godine u porečkom Domu obrtnika održana je izvještajna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Istarske županije na kojoj je, pored županijskog vodstva stranke, gostiju iz...

Dalje...

Hitno vratiti sredstva za prijevoz učenika!

Pula, 28. lipnja 2016. - „Pozivamo tehničkog premijera Tihomira Oreškovića i tehničkog ministra obrazovanja Predraga Šustara da osiguraju sredstva za prijevoz učenika u novoj školskoj godini“ poručio je s konferencije za medije Enver Kasa glasnogovornik ŽO HNS-a IŽ.

HNS je nekoliko puta apelirao da se što žurnije donese odluka o vraćanju sufinanciranja prijevoza za učenike jer će se zbog Vladine odluke o ukidanju brojni roditelji, posebno u ruralnim sredinama, suočiti s financijskim problemima. Iako je najavila primjenu socijalnog cenzusa, Vlada još ništa nije pripremila pa HNS još jednom poziva vladajuće da osiguraju sredstva preraspodjelom stavki u Ministarstvu obrazovanja ili iz proračunske rezerve.

Srednjoškolsko obrazovanje nikome ne bi smjelo biti, radi takozvanih ušteda, kao takvo onemogućeno. Dokidanjem postojeće potpore prijevozu značajno će se otežati financijska situacija obiteljima s područja naše županije, posebice onima iz slabije razvijenih sredina.

U predizbornim kampanjama svi su obećavali da će se boriti za demografski oporavak Hrvatske. Čak na 111. stranici odgovora Domoljubne koalicije MOST-u piše kako će svim srednjoškolcima omogućiti prijevoz plaćanjem 75 posto cijene karte. Od rujna toga više nema i nitko ne zna na koji način će se vratiti.

Treba preuzeti odgovornost za državu i raditi u korist građana. Bliži se vrijeme kada se roditelji moraju pripremati za kupnju knjiga, odjeće i materijala za školu. Naravno da nije svejedno hoće li od rujna morati plaćati 300, 500 ili 1000 kuna svaki mjesec, za prijevoz svojih školaraca, u uvjetima života koji nisu laki. I zato se ta odluka mora donijeti što prije, ne zbog nas, ni politike, nego zbog tih učenika i tih roditelja.

Postoji prostor za racionalne uštede, kojima bi se sredstva osigurala. Smatramo da će u dohodovnom cenzusu o kojem Vlada govori biti teško predvidjeti koliko koji roditelj može plaćati te da naprosto nema vremena da se sve organizira i pripremi do nove školske godine. Pozivamo da sustav ostane kakav je bio do sada, kada su odlukom Vlade u sufinanciranju prijevoza mogli, uz Vladu, sudjelovati i jedinice lokalne i regionalne samouprave te prijevoznici.

 

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS