face O twit youtube
30.03.2017.
Pazinski IDS, HNS i HSU potpisali koalicijski sporazum
Pazinski IDS, HNS i HSU potpisali koalicijski sporazum

Istarski demokratski sabor, Hrvatska narodna stranka (HNS) i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) potpisali su 29. ožujka u Pazinu Sporazum o podršci i suradnji na lokalnim izborima u Gradu Pazinu. Ovim...

Dalje...
28.03.2017.
Održana izvanredna izborna skupština HNS-a Rovinja
Održana izvanredna izborna skupština HNS-a Rovinja

U subotu, 25. ožujka 2017.g. u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Rovinju, održana je izvanredna izborna skupština HNS-ove podružnice Rovinj. Povod za održavanje izvanredne izborne skupštine bila je ostavka dosadašnjeg...

Dalje...
24.01.2017.
Veliko istarsko srce: Donacije građana Rovinja stigle u Sisak
Veliko istarsko srce: Donacije građana Rovinja stigle u Sisak

Oko 800 kilograma donacija u odjeći i obući jučer je iz Rovinja stiglo u Gradsko društvo Crvenog križa Siska, i to ponajprije zahvaljujući članovima Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata podružnice Rovinj....

Dalje...
19.01.2017.
Istarski HNS izvještajnom skupštinom zakoračio u izbornu godinu
Istarski HNS izvještajnom skupštinom zakoračio u izbornu godinu

U srijedu 18. siječnja 2017. godine u porečkom Domu obrtnika održana je izvještajna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Istarske županije na kojoj je, pored županijskog vodstva stranke, gostiju iz...

Dalje...

HNS Poreč poziva građane na tribinu

Na održanoj konferenciji za novinare 22. Rujna, predsjednik podružnice HNS-a Poreč,mr.sc. Zvonko Liović, osvrnuo se na aktualnosti s područja bivše općine Poreč, a koje su vezane uz projekte:poticajne stanogradnje (POS), povlačenje sredstava iz Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša te konačno na izgradnju škola po modelu javnog privatnog partnerstva (JPP).
    „Htio bih naglasiti da su svi navedeni modeli izvorno prezentiranijoš prije nekoliko godina od strane Hrvatske Narodne Stranke, ali njihova primjena u mnogočemu ovisila je, i danas ovisi, o inicijativi i sposobnosti vodstva pojedinih jedinica lokalne samouprave. U tom smislu, želim pohvaliti rad aktualne gradske uprave Poreč koja dobrokoristi raspoloživi model JPP-a  pri planiranju izgradnje škola na Finidi i Žbandaju.  Studija izvodljivosti dokazala je, da izgradnja škola po modelu JPP u Žbandaju i na lokaciji Finida predstavlja najjeftiniji, a istovremeno, prema iskustvu građenja čak 33 škole na području Varaždinske županije, i najkvalitetniji način izgradnje, ali i budućeg održavanja odgojno – obrazovnih ustanova.“  – istaknuo je Liović.
    Pohvaliti treba Grad Poreč koji se jedini kao jedinica lokalne samouprave s područja Poreštine,  ove godine prijavio na natječaje Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša te time svojim građanima omogućio aplikaciju na natječaje i povlačenje bespovratnih sredstava u iznosu do 37.500 kn po pojedinom zahtjevu za povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća, te do 15.000 kn po pojedinom zahtjevu,bespovratnih sredstava za korištenje obnovljivih energetskih izvora na obiteljskim kućama. Na žalost, stanovnici ostalih općina: Višnjan, Vrsar, Funtana, Tar-Vabriga, Kaštelir-Labinci, Vižinada i Sv. Lovreč nisu imali tu mogućnost, samo zato što vodstvo njihovih općina „nije imalo vremena“ pripremiti se i javiti na natječaje Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša. Na žalost, to nije učinila u tekućoj godini niti Istarska županija.
Ipak, želim ukazati na činjenicu da će Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša svake naredne godine do 2020. objavljivati takve natječaje pa ovom prilikom pozivam sve JLS Poreštineda se pripreme i u svojim proračunima za narednu godinu osiguraju onaj mali dio sredstava s kojima će, zajedno s Fondom,sudjelovati  u davanju bespovratnih sredstava – naglasio je Liović
    Također, pozdravljam odluku Gradakojom se,po drugi odnosno treći put započinje s izgradnjom POS-ovih stanova na području Grada Poreča. Za pohvalu je i rad načelnika MladenaGrgete i samouprave Funtana koji su prošlog mjeseca uz prisutnost ministrice A.M. Taritaš,podijelili ključeve za 14 stanova izgrađenih prema POS-ovom modelu. Još se samo općina Vrsar može pohvaliti s konkretno poduzetim aktivnostima oko skore izgradnje POS-ovih stanova dok ostale općine: Višnjan, Tar – Vabriga, Kaštelir – Labinci, Vižinada i Sv. Lovreč za svoje mlade obitelji nisu poduzele ništa.“ - zaključio je Liović.
    HNS Poreč, želi pomoći mladim obiteljima koje planiraju riješiti svoje stambeno pitanje, ali želi pomoći i građevinskom sektoru koji u ovo doba krize ima vezan kapital u brojnim izgrađenim, ali neprodanim stanovima na području Poreštine. U tom kontekstu, HNS Poreč zajedno s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) organizira tribinu na temu POS+ i POS obiteljske kuće koja će se održati u Hotelu ValamarDiamant, u petak 10. listopada 2014. s početkom u 19:00 h.
    Pozivaju se svi građani Poreštine i cijele Istre, koji imaju u vlasništvu građevinsko zemljište s planiranom stambenom namjenom; pozivaju se svi investitori koji raspolažu sa izgrađenim, a neprodanim stanovima; pozivaju se i brojni građevinari, arhitekti, geodeti i inženjeri kao i predstavnici financijskih institucija na predavanje gosp. KrešimiraŽunića iz APN-a koji će predstaviti još dva izvrsna proizvoda APN-a: POS+ i POS obiteljske kuće.
    Neminovno je da će 174 od 204 pristigla zahtjeva na posljednji natječaj POS-a u Poreču biti odbijena. Budući se POS-om na lokaciji Vranići – Gulići predviđa izgradnja naselja sa samo 30 novih stanova. Tim mladim ljudima, odnosno njihovim obiteljima, koji nisu uspjeli prikupiti dovoljan broj bodova i ući u skupinu 30 sretnika, HNS Poreč na najavljenoj tribini želi predstaviti vrlo dobra, dostupna, alternativna rješenja koja APN nudi u svojem aktualnom programu.
Dođite u Hotel ValamarDiamanti pridružite nam se na tribini APN-a u petak 10.10.2014. u 19:00h

Na upit novinarke Glasa Istre: „Kako ste zadovoljni s koalicijom IDS – HNS na lokalnoj razini?“. Liović je rekao da nisu zadovoljni s trenutnom suradnjom. S početka je komunikacija među nama bila odlična, međutim s vremenom ona je sve slabija. Nastavi li se ovako dalje, biti ćemo primorani razmisliti o budućnosti takve koalicije. Naglašavam da lokalna razina autonomno i potpuno samostalno pregovara s koalicijskim partnerom na lokalnoj razini. Znam da su odnosi HNS-a i IDS-a na nacionalnoj razini jako dobri, ali od naših partnera na lokalnoj razini, IDS-a Poreč, tražimo bolju komunikaciju s HNS-om Poreč.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS