face O twit youtube
30.03.2017.
Pazinski IDS, HNS i HSU potpisali koalicijski sporazum
Pazinski IDS, HNS i HSU potpisali koalicijski sporazum

Istarski demokratski sabor, Hrvatska narodna stranka (HNS) i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) potpisali su 29. ožujka u Pazinu Sporazum o podršci i suradnji na lokalnim izborima u Gradu Pazinu. Ovim...

Dalje...
28.03.2017.
Održana izvanredna izborna skupština HNS-a Rovinja
Održana izvanredna izborna skupština HNS-a Rovinja

U subotu, 25. ožujka 2017.g. u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Rovinju, održana je izvanredna izborna skupština HNS-ove podružnice Rovinj. Povod za održavanje izvanredne izborne skupštine bila je ostavka dosadašnjeg...

Dalje...
24.01.2017.
Veliko istarsko srce: Donacije građana Rovinja stigle u Sisak
Veliko istarsko srce: Donacije građana Rovinja stigle u Sisak

Oko 800 kilograma donacija u odjeći i obući jučer je iz Rovinja stiglo u Gradsko društvo Crvenog križa Siska, i to ponajprije zahvaljujući članovima Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata podružnice Rovinj....

Dalje...
19.01.2017.
Istarski HNS izvještajnom skupštinom zakoračio u izbornu godinu
Istarski HNS izvještajnom skupštinom zakoračio u izbornu godinu

U srijedu 18. siječnja 2017. godine u porečkom Domu obrtnika održana je izvještajna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Istarske županije na kojoj je, pored županijskog vodstva stranke, gostiju iz...

Dalje...

Referendum o Istri kao samostalnoj regiji

ranko referndum012015Pula 30.01.2015 - Iako je predsjednik istarskog HNS-a Ranko Švraka prije pola godine najavio izlazak iz vladajuće koalicije na razini Istarske županije, optuživši pritom IDS da je pod njihovim vođenje Istra dosegla "dno dna", današnje poruke koje je uputio s konferencije za novinare potvrđuju da od tog  pompozno najavljivanog raskida, na posljetku nije bilo ništa.

Švraka je ponovno, doduše, u rukavicama kritizirao IDS, ovog puta zbog njihovog dugogodišnjeg zalaganja za samostalnost Istre, što smatra provode deklarativno i "samo na papiru" te je predložio da se na županijskoj Skupštini donese odluka o Istri kao samostalnoj regiji.

-Poznato je da je Skupština usvojila Deklaraciju o regionalnom razvoju i jedinstvenosti Istre, no i ovdje se radi o komadu papira, a u praksi ne vidimo rezultate. Stoga HNS traži od Istarske županije da  donese odluku o raspisivanju referenduma na kojem bi građani odlučivali o Istri kao samostalnoj regiji, kazao je Švraka. Smatra da je Istri potreban novi suvremeni ustroj te da su za to potrebni i novi ljudi.

Upitan kako to da je HNS još uvijek na razini županije u koaliciji s IDS-om ako imaju niz kritika na račun te suradnje, predsjednik istarskog HNS-a, nije konkretno odgovorio. Naglasio je pak da na parlamentarne izbore stranka ide u koaliciju sa starim sastavom, a lokani su izbori, ističe, sasvim druga priča.

- U Istri treba poticati gospodarstvo ali ne po principu "pričam ti priču", kazao je Švraka i zauzeo jasan stav da buduća Termoelektrana Plomin 3 treba biti na ugljen.

-To je naš stav i za razliku od drugih mi ga ne skrivamo i po tom pitanju ne vodimo politiku "ispod stola". Uvjeren sam da su sve stranke u Istri za izgradnju pogona na ugljen ali špekuliraju i ne usude se to reći, zaključio je Švraka. (IZVOR: GLAS ISTRE)

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS