face O twit youtube
30.03.2017.
Pazinski IDS, HNS i HSU potpisali koalicijski sporazum
Pazinski IDS, HNS i HSU potpisali koalicijski sporazum

Istarski demokratski sabor, Hrvatska narodna stranka (HNS) i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) potpisali su 29. ožujka u Pazinu Sporazum o podršci i suradnji na lokalnim izborima u Gradu Pazinu. Ovim...

Dalje...
28.03.2017.
Održana izvanredna izborna skupština HNS-a Rovinja
Održana izvanredna izborna skupština HNS-a Rovinja

U subotu, 25. ožujka 2017.g. u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Rovinju, održana je izvanredna izborna skupština HNS-ove podružnice Rovinj. Povod za održavanje izvanredne izborne skupštine bila je ostavka dosadašnjeg...

Dalje...
24.01.2017.
Veliko istarsko srce: Donacije građana Rovinja stigle u Sisak
Veliko istarsko srce: Donacije građana Rovinja stigle u Sisak

Oko 800 kilograma donacija u odjeći i obući jučer je iz Rovinja stiglo u Gradsko društvo Crvenog križa Siska, i to ponajprije zahvaljujući članovima Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata podružnice Rovinj....

Dalje...
19.01.2017.
Istarski HNS izvještajnom skupštinom zakoračio u izbornu godinu
Istarski HNS izvještajnom skupštinom zakoračio u izbornu godinu

U srijedu 18. siječnja 2017. godine u porečkom Domu obrtnika održana je izvještajna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Istarske županije na kojoj je, pored županijskog vodstva stranke, gostiju iz...

Dalje...

Istraživanje nafte i plina projekt je važan za Istru i Primorsko-goransku županiju

Damjanic doric rijeka012015Rijeka, 3. veljače 2015.–„Novim regulativnim okvirom dodatno smo osigurali visoke standarde i kriterije zaštite okoliša da sve što se u budućnosti bude događalo, minimalno utječe na okolišne aspekte, a s druge strane osigurali smo značajne gospodarske efekte dugoročno za Republiku Hrvatsku“, poručila je ravnateljica Agencije za ugljikovodike Barbara Dorić na današnjoj konferenciji za medije podružnica HNS-a Rijeke i Pule na temu ''Strateška procjena utjecaja na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu''. Podsjetila je da se u Jadranskom moru nafta i plin istražuju već više od 40 godina.
Konferenciju su, zajedno s ravnateljicom Agencije Barbarom Dorić, održali predsjednici podružnica HNS-a Pule i Rijeke, Alen Damijanić i Juraj Bukša, što, kako je istaknuo Bukša, nije slučajno, zato što su nedavna statistička istraživanja pokazala da radi o vrlo razvijenim dijelovima Republike Hrvatske. Primorsko-goranska i Istarska županija postale su osovina razvoja i dizanja BDP-a ovoga kraja, istaknuo je Bukša i naglasio prednosti eksploatacije ugljikovodika.
„Svaka razvijena zemlja u kojoj se vrši eksploatacija ugljikovodika želi da se u njoj razvijaju nove tehnologije i da se počne proizvoditi oprema za istraživanje nafte i plina i Hrvatska mora iskoristiti tu priliku.Naša regija, Istarska i Primorsko-goranska, u kojoj su vrlo razvijene brodogradnja i industrija, nadam se da će se upravo ovdje razviti takav jedan razvojno-tehnološki centar. To je ono što lokalna politika mora napraviti i za to ćemo se zalagati“, zaključio je Bukša.
Predsjednik pulskog HNS-a Alen Damijanićosvrnuo se na reakcije zelenih i onih koji se protive ovom projektu i pozvao ih da sami osiguraju investiciju koja će otvoriti pet tisuća novih radnih mjesta u Istri ili Primorsko-goranskoj županiji te zaposle radnike iz brodogradnje.
„Ovaj projekt je važan za Pulu i Rijeku, ali je i od strateškog nacionalnog interesa za čitavu Hrvatsku. Pulu i Rijeku povezuje brodogradnja. Zato i nas dvojica, kao predsjednici dviju podružnica HNS-a zajedno zagovaramo ovaj projekt koji je važan za našu regiju“, istaknuo je Damijanić.
„Danas se u sektoru brodogradnje moramo boriti da zadržimo svako radno mjesto, a ovo su projekti koji će stvarati nova radna mjesta. Stoga pozivam i sindikate da podrže ovaj projekt koji će stvarati radna mjesta, ali i radnike da se i njih čuje. HNS Pule i Rijeke radit će na stvaranju prijateljskog okruženja za ovaj projekt. Ovo je prilika koju ne smijemo propustiti, poštivat će se najviši standardi i ovim projektom pomoći ćemo našim brodogradilištima da nađu novu nišu u offshore-u i to vezuje Pulu i Rijeku“, zaključio je Damijanić.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS