face O twit youtube
30.03.2017.
Pazinski IDS, HNS i HSU potpisali koalicijski sporazum
Pazinski IDS, HNS i HSU potpisali koalicijski sporazum

Istarski demokratski sabor, Hrvatska narodna stranka (HNS) i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) potpisali su 29. ožujka u Pazinu Sporazum o podršci i suradnji na lokalnim izborima u Gradu Pazinu. Ovim...

Dalje...
28.03.2017.
Održana izvanredna izborna skupština HNS-a Rovinja
Održana izvanredna izborna skupština HNS-a Rovinja

U subotu, 25. ožujka 2017.g. u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Rovinju, održana je izvanredna izborna skupština HNS-ove podružnice Rovinj. Povod za održavanje izvanredne izborne skupštine bila je ostavka dosadašnjeg...

Dalje...
24.01.2017.
Veliko istarsko srce: Donacije građana Rovinja stigle u Sisak
Veliko istarsko srce: Donacije građana Rovinja stigle u Sisak

Oko 800 kilograma donacija u odjeći i obući jučer je iz Rovinja stiglo u Gradsko društvo Crvenog križa Siska, i to ponajprije zahvaljujući članovima Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata podružnice Rovinj....

Dalje...
19.01.2017.
Istarski HNS izvještajnom skupštinom zakoračio u izbornu godinu
Istarski HNS izvještajnom skupštinom zakoračio u izbornu godinu

U srijedu 18. siječnja 2017. godine u porečkom Domu obrtnika održana je izvještajna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Istarske županije na kojoj je, pored županijskog vodstva stranke, gostiju iz...

Dalje...

Približiti liberalne ideje građanima

Dana 2. studenog 2016. godine u prostorijama pulskog HNS-a održan je sastanak Županijske organizacije HNS-a Istarske županije na kojem su u sklopu obilaska županijskih organizacija prisustvovali predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak, te Međimurski župan i član predsjedništva HNS-a Matija Posavec. Na sastanku su također bili nazočni predsjednik i tajnik Regionalnog saveza IPGLS, predsjedništvo ŽO HNS IŽ, predsjednici i tajnici svih podružnica Županijske organizacije Istre, te brojni članovi.

Teme sastanka bile su analiza rezultata na nedavno održanim parlamentarnim izborima, te razrada strategije i priprema za predstojeće lokalne izbore koji će se održati u svibnju slijedeće godine.

Nakon što je predsjednik ŽO HNS-a IŽ Zvonko Liović izvijestio nazočne o rezultatima proteklih parlamentarnih izbora uslijedila je i analiza istih, a koja potvrđuje činjenicu boljeg izbornog rezultata na prostoru naše županije u odnosu na parlamentarne izbore održane u studenome prošle godine. Uzme li se u obzir faktor manje izlaznosti birača na zadnjim parlamentarnim izborima, postignuti rezultat još i više dobiva na značaju.

„Liberalne ideje i stavove koje čine okosnicu ideologije naše stranke treba približiti građanima na način da budu svakom građaninu jednostavno razumljive i primjenjive u njegovu svakodnevnom životu. Jedino tako apstraktnost politike dobiva svoju jasnu svrhovitost i praktičnu primjenu“ ,naglasio je u svojem obraćanju članovima HNSa, predsjednik HNSa Ivan Vrdoljak.

„Jačanje stranačke organizacije na terenu ključno je za provedbu politika te snažniju stranku koja se onda može jednostavnije uhvatiti sa izazovima kao što su predstojeći lokalni izbori. Suradnja članova stranke, razmjena iskustva značajni su elementi koji doprinose rastu stranke, jačanju njezine snage i održivosti“ ,poručio je jedan od najuspješnijih župana kada je riječ o praktičnoj primjeni politika, Međimurski župan Matija Posavec.

„Potencijal ŽO HNS-a IŽ je neupitan, te uz predan rad, jasno zadane ciljeve i stremljenje ka postizanju istih, snaga istarskog HNS-a biti će svakim danom jača, te će uloga naše stranke biti sve prisutnija u društveno političkom životu istarskog poluotoka“, rekao je, zaključivši sastanak koji je inače protekao u konstruktivnom ozračju, predsjednik ŽO HNSa IŽ Zvonko Liović.

                                                                                                                             Glasnogovornik HNS-a IŽ, Enver Kasa

 

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS